Fiets mee langs bloemrijke akkers

De Groene Heerlijkheid wil graag met u op pad om samen van de prachtige natuurakkers in Gemert-Bakel te genieten. Fiets op dinsdag 18 juli met ons mee langs een aantal van de mooiste akkers en geniet van de verhalen van onze vrijwilligers. We vertrekken om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Boerenbondsmuseum aan de Pandelaar te Gemert.

5 jaar werken aan biodiversiteit
De Groene Heerlijckheid beheert alweer voor het vijfde jaar natuurakkers binnen de gemeente Gemert-Bakel. Ieder jaar groeit het aantal hectares. Dit jubileumjaar beheert de stichting met 45 hectare meer akkers dan ooit. De combinatie van granen en akkerbloemen zorgt voor veel voedsel voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Dat is een goede basis voor een gezonde voedselketen. De natuurakkers een lust voor het oog met korenbloemen, klaprozen, kamille en gele ganzenbloem als karakteristieke soorten die in het verleden het buitengebied kleurden. Minder opvallend, maar zeker zo waardevol, kunnen o.a. het akkerviooltje, driekleurig viooltje, akkerleeuwenbek en akkervergeet-mij-niet worden aangetroffen.

Fietstocht
De fietstocht op dinsdagavond 18 juli is ongeveer 15 kilometer en voert langs een aantal natuurakkers. Op sommige punten zal door vrijwilligers uitleg gegeven worden over de noodzaak bij te dragen aan de biodiversiteit. Bijen en patrijzen krijgen daarbij bijzondere aandacht.

U bent van harte uitgenodigd! Aanmelden is niet nodig. We verwachten rond 21.30 uur terug te zijn bij het Boerenbondsmuseum.

Wist u dat u vriend kunt worden van De Groene Heerlijckheid? U kunt zich op de website aanmelden.