Bestuursleden

De teamleden van de Groene Heerlijckheid:

Wim Bosch

Wim Bosch

Voorzitter

Als voorzitter van De Klaverbloem is Wim een bijenhouder in hart en nieren. Wim is degene die als eerste aan de bel trok om binnen de gemeente Gemert-Bakel te werken aan een bloemrijker buitengebied. Wat hij teweeg heeft gebracht overtreft ook zijn eigen dromen. Met zijn tomeloze energie trekt Wim als voorzitter de kar en verzet hij bergen werk voor de stichting en is hij een laagdrempelig aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft over de stichting en haar activiteiten.

Willem Verkuijlen

Willem Verkuijlen

Teamlid van het bestuur

Wij zijn Willem en Liza twee jonge agrarische ondernemers. Samen met onze vier kinderen wonen wij in De Mortel, een klein dorp gelegen in de gemeente Gemert-Bakel.
Hun melkveebedrijf is een Inspiratiebedrijf
Wij zijn door de Provincie Noord-Brabant aangewezen als inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw. Wij verbinden de landbouw met de natuur en werken samen met verschillende gebiedspartijen. Ook zoeken we actief de verbinding met onze omgeving door mensen die wonen, werken en leven uit te nodigen op onze boerderij.

In onze stal zie jij hoe wij werken aan een gezonde omgeving voor koe, mens en natuur.
Je leert over de nieuwste technieken en je ziet hoe de koeien genieten van de kruiden-gras weides!

Jan Goossens

Jan Goossens

Teamlid van het bestuur

Jan is een landbouwer in hart en nieren. Heeft ruim 40 jaar samen met zijn broer aan Breewater te De Mortel een melkveebedrijf gehad. Begin 2017 zijn ze overgaan op akkerbouw. Vanaf de oprichting van de Groene Heerlijckheid heeft Jan met een of meerdere percelen, deelgenomen aan de verbetering van de biodiversiteit. Met zijn deskundigheid in onder andere het bewerken van grond en met contacten in de agrarische omgeving is Jan vanaf januari 2018 een welkome en belangrijke aanvulling in het bestuur.

Peter van Hoof

Peter van Hoof

Secretaris

Peter is 35 jaar melkveehouder geweest en samen met zijn vrouw Dorothe delen ze de passie voor de natuur op hun zorgboerderij aan de Pandelaasekampen te Gemert. Hij wil graag zijn kennis uitbreiden en ervaring vanuit het agrarische inbrengen om onze omgeving mooier te maken door en ten gunste van de biodiversiteit. Vanaf september 2019 is Peter bestuurslid van de Groene Heerlijckheid.

Jan Melis

Jan Melis

Penningmeester

Ik ben Jan Melis geboren en getogen in de Mortel, waar ik samen met mijn vrouw Riky ruim 40 jaar een varkensbedrijf gerund heb.
Nu wij het varkensbedrijf niet meer hebben is er veel meer tijd over om dingen te doen waar ik veel plezier aan beleef.
Een, en wel een belangrijke is alles wat met natuur te maken heeft.
Ik kan erg genieten van onze natuur en wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.
Vandaar dat ik bestuurslid van de Groene Heerlijckheid geworden ben.
Wij zorgen ervoor dat onze omgeving een stuk mooier wordt zodat hier iedereen van kan genieten.
En genieten is leven.